Voor een goed en persoonlijk afscheid

Condoleance in Maastricht

Nadat de uitvaartplechtigheid heeft plaatsgevonden is er meestal een moment waarop de belangstellenden van de uitvaart de familie kunnen condoleren met het verlies. Dit wordt de condoleance genoemd. Vroeger zag vrijwel elke condoleance er hetzelfde uit. De familie stond op een rij en als in een soort van defilé kwamen alle belangstellenden langs om een hand te geven.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden en locaties om een condoleance te houden in Maastricht? Bel dan met Top Uitvaarten op telefoonnummer: 088 - 605 1206


Meestal werd de condoleance gehouden in het uitvaartcentrum of het crematorium. Tijdens de condoleance kregen de belangstellenden koffie en cake en soms broodjes kaas of ham. Tegenwoordig wijken steeds meer families af van de traditionele condoleance. Ze kiezen ervoor om de condoleance veel meer naar eigen inzicht en wensen in te vullen.

Locaties voor condoleance

Meer en meer worden condoleances gehouden op locaties die verder niets te maken hebben met de uitvaartbranche. Niet de koffiekamer in het uitvaartcentrum of crematorium, maar een sfeervolle locatie waar Maastrichtenaren ook in gelukkige tijden graag komen. Families kiezen er bijvoorbeeld voor om na de plechtigheid wat te gaan eten in een restaurant. Of er wordt een borrel met hapjes en drankjes gehouden. Tijdens de moderne condoleance wordt steeds vaker een toost uitgebracht op het leven van de overledene. Voordeel van een locatie buiten de uitvaartbranche locaties is dat men ook niet aan tijd gebonden is. Bij een condoleance in bijvoorbeeld het crematorium moet men doorgaans na een uur vertrekken omdat de volgende familie komt.

Je zou kunnen zeggen dat er tegenwoordig niet echt meer een traditionele condoleance is. Families vullen zelf in hoe ze willen samenkomen na de plechtigheid. Dat kan ook heel goed thuis zijn, maar ook ergens anders. Een plek waar tegenwoordig bijvoorbeeld condoleances gehouden kunnen worden gehouden is in het Van der Valk hotel in Maastricht. Een ander voorbeeld van een sfeervolle condoleance locatie in Maastricht is Kasteel Hoogenweerth. En zo zijn er nog tientallen locaties waar je in Maastricht terecht kan voor een condoleance. Je uitvaartverzorger kan je helpen om de condoleance te organiseren.

Online condoleren

Het is mogelijk om online een condoleance achter te laten. Veel families willen anderen de gelegenheid geven om te kunnen reageren op het overlijden en openen daarom een condoleanceregister op Condoleance.nl. Omdat Condoleance.nl het nationaal condoleanceregister is heeft de website een hele grote naamsbekendheid en weet vrijwel iedereen de site te vinden. Een register blijft twee maanden zichtbaar, daarna kan de familie het register gratis zelf uitprinten of ervoor kiezen om er een boekje van te maken. Mensen die willen dat het register langer zichtbaar blijft wordt een kleine bijdrage gevraagd in de hostingkosten van de website.

Overlijden in regio Maastricht melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206