Voor een goed en persoonlijk afscheid

Crematorium Maastricht

Maastrichtenaren maken voor crematies gebruik van drie crematoria. Dit zijn crematorium Walpot, crematorium Schifferheide en het nieuwste crematorium in de regio is het crematorium in het hoofdgebouw van La Grande Suisse.

Direct een crematie regelen in Maastricht? Bel voor hulp en informatie met Top Uitvaarten op telefoonnummer: 088 - 605 1206

Wat is een crematorium

In het crematorium vindt de lichaamsverbranding plaats. Een crematorium beschikt over een of meerdere crematieovens die zijn aangesloten op moderne filtersystemen. Deze filtersystemen zorgen ervoor dat er nagenoeg niets wordt uitgestoten tijdens een crematie. Eigenlijk stoot het crematorium enkel warmte uit.

De crematoria in de regio Maastricht beschikken allemaal over een aula waar de plechtigheid gehouden kan worden. De aula’s zijn voorzien van alle faciliteiten die nodig zijn om een uitvaartplechtigheid te houden. Er kunnen onder andere video’s worden afgespeeld.

De familie wordt voor aanvang van de uitvaartplechtigheid ontvangen in de familiekamer. De andere belangstellenden komen via de centrale ingang naar binnen. De kist met de overledene wordt meestal voorin in het midden van de aula geplaatst. Vaak is de kist gesloten maar het kan ook heel goed zijn dat de kist open is tijdens de uitvaart. De familie kiest zelf hoe ze willen dat het afscheid er uit ziet.

Condoleance

Na de uitvaart kan de condoleance worden gehouden in de koffiemaker van het crematorium. Tegenwoordig kiezen nabestaanden er steeds vaker voor om de condoleance te houden op een andere locatie in Maastricht. Het voordeel daarvan is dat men in bijvoorbeeld een restaurant of café alle tijd heeft voor de condoleance terwijl men in het crematorium vast zit aan vooraf afgesproken tijden. Kijk voor inspiratie in het hoofdstuk Locaties voor de condoleance in Maastricht.

Adressen crematorium Maastricht

Crematorium Schifferheide (Monuta)
Schifferheidestraat 7
6466 EN Kerkrade

Crematorium La Grande Suisse (Monuta en DELA)
Meerssenerweg
Maastricht

Crematorium Walpot
Pisartlaan 8
6245 SK Eijsden

Overlijden in regio Maastricht melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206