Voor een goed en persoonlijk afscheid

Je eigen uitvaart regelen

Het is mogelijk om bij leven zelf je eigen (toekomstige) uitvaart te organiseren. Je kan ervoor kiezen om alleen een aantal basiszaken te regelen maar het is natuurlijk ook mogelijk om het hele afscheid al tot in detail vast te leggen.

Hulp nodig bij het regelen van je eigen uitvaart? Neem contact op met Top Uitvaarten: 088 - 605 1206

Waar begin je?

Je zou kunnen beginnen om na te denken of je begraven of gecremeerd wil worden. Kies je voor begraven dan kan je eventueel ook nadenken op welke begraafplaats je begraven wilt worden. Je kan ook nadenk over het grafmonument. Natuurlijk kan je die keuzes ook overlaten aan je nabestaanden. Als je kiest voor cremeren dan kan je bedenken wat je wil dat er met de as wordt gedaan. Wil je het laten uitstrooien op een voor jou belangrijke plek of wil je dat de as wordt bewaard? Er zijn voor asbestemming heel veel mogelijkheden.

Als je een keuze hebt gemaakt voor begraven of cremeren kan je bezig gaan met het afscheid zelf. Waar wil je dat de uitvaart zal plaatsvinden, dat kan op diverse plekken in en rond Maastricht. Je kan de uitvaart bijvoorbeeld laten plaatsvinden in bijvoorbeeld een zalencentrum, café maar ook in de aula van het crematorium.

Wie wil je graag dat er spreken op je uitvaart en welke muziek wordt er gedraaid? Misschien wil je zelf wel een boodschap nalaten. Dat kan door bijvoorbeeld een video op te nemen op je mobiele telefoon die tijdens de uitvaart op een scherm vertoond kan worden. Je kan ook een professionele videomaker vragen om samen met jou een mooie afscheidsvideo te maken. Het kan ook zijn dat je wilt dat mensen na de uitvaart iets tastbaars mee krijgen als herinnering. Soms geven mensen een zakje met zaden van bloemen, misschien wil je wel een zelfgeschreven gedicht nalaten of een foto.

Uitvaart voorbespreken met uitvaartondernemer

Wanneer je helemaal zeker wil zijn dat de uitvaart helemaal zo zal gaan als jij wilt dan kan je ervoor kiezen om de uitvaart vooraf voor te bespreken met een uitvaartverzorger van Top Uitvaarten. Bel of mail ons voor informatie, we kunnen aan de hand van jouw wensen ook vooraf een kostenbegroting geven zodat je precies weet wat de kosten zijn.

Bel ons vrijblijvend voor informatie en advies op telefoonnummer: 088 – 848 82 27 of mail naar info@topuitvaarten.nl.

Crowdfunding van de uitvaart

Mensen die de eigen uitvaart regelen, kunnen ook de hulp van vrienden en kennissen inschakelen voor wat betreft de financiering. Tegenwoordig zijn er veel sites die je helpen met het inzamelen van geld voor allerlei doelen. Ook voor uitvaarten is er een speciale site: UitvaartDonatie.nl. Uniek aan deze crowdfunding site is dat donateurs geen commissie hoeven te betalen over hun donaties voor het gebruik van de site. Er worden ook geen transactiekosten gerekend per donatie. Zo kan het hele bedrag aan de uitvaart worden besteed.

De uitvaarten worden verzorgd door Amstel Uitvaarten, een uitvaartonderneming gespecialiseerd in waardige, persoonlijke en betaalbare uitvaarten. Doordat de donaties bij een uitvaartonderneming binnenkomen hebben donateurs de zekerheid dat het geld besteed wordt waarvoor het bedoeld is: het regelen van een uitvaart. Voor meer informatie, kijk op UitvaartDonatie.nl.

Overlijden in regio Maastricht melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206