Voor een goed en persoonlijk afscheid

Wat doet een uitvaartondernemer

Waarom schakelen families een uitvaartondernemer in als een dierbare is overleden? Dat komt omdat er na het overlijden van een dierbare in korte tijd heel veel zaken geregeld moeten worden. De wet schrijft voor dat een overledene op uiterlijk de zesde werkdag na overlijden begraven of gecremeerd moet worden. In de dagen tussen het overlijden zijn de nabestaanden meestal aangeslagen terwijl er heel veel georganiseerd moet worden. De uitvaartverzorger zorgt ervoor dat de familie ontzorgd wordt van alles wat er geregeld moet worden.

Bel voor vrijblijvende informatie of het regelen van een uitvaart met Top Uitvaarten op telefoonnummer: 088 - 605 1206

Nadat de familie de uitvaartondernemer heeft ingeschakeld volgt het eerste gesprek met de uitvaartverzorger over de uitvaart. Dat gebeurt doorgaans thuis of in het verzorgingshuis. Tijdens dit eerste gesprek worden een aantal zaken overlegt. Het gaat dan onder andere over de verzorging van de overledene, waar de overledene opgebaard zal worden en de keuze of de overledene wordt begraven of gecremeerd. De uitvaartverzorger zorgt voor de laatste verzorging van de overledene maar zal ook alle administratieve taken op zich nemen. Het gaat dan onder andere om het regelen van de afspraken met de begraafplaats en het crematorium. Het verzorgen van de opbaring van de overledene, de aangifte van overlijden, het rouwvervoer en nog veel meer. De uitvaartverzorger zal de familie ook ondersteunen bij het invullen van de plechtigheid en helpt bij de organisatie van de condoleance.

Een goede uitvaartverzorger kan heel goed luisteren en kan nabestaanden ideeën aandragen om er een persoonlijk afscheid van te maken. Een goede uitvaartverzorger is een uitvaartverzorger die op de achtergrond blijft en er alles aan doet om families in een zeer moeilijke tijd te ontzorgen.

Overlijden in regio Maastricht melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206